Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 30-04-2020

Στη Φυσική κάναμε ΤΕ σελ 131-132, διαβάζω όλα όσα έγραψα για Τετάρτη 6/05.
Aπό ΒΜ κάναμε σελ 72-76, μαθαίνω τα υπογραμμισμένα.
Για να δείτε το ΒΜ Φυσικής σε ηλεκτρονική μορφή πατήστε εδώ.
Μπορείτε να το κατεβάσετε και στον υπολογιστή σας πατώντας ΛΗΨΗ πάνω δεξιά.

Στα Μαθηματικά κάναμε ΒΜ σελ 45 και 46.
Έχουμε ΤΕ σελ 43 και 44 (Διερεύνηση-προαιρετική).

Στη Γλώσσα έχουμε ΦΥΛΛΑΔΙΟ 83ο.

Όλα όσα κάναμε στο σημερινό μας τηλε-μάθημα υπάρχουν εδώ.

Για να δείτε το ενημερωτικό για τον διαγωνισμό του ΚΑΓΚΟΥΡΟ πατήστε εδώ!!

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2012

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2013


Υ.Γ. ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

Πείραμα: Κινούμενο σχέδιο

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κινούμενο σχέδιο...


Υλικά για το πείραμα


χαρτί
1 στυλό
σελοτέιπ ή κόλλα

Βήματα

1. Ζωγραφίζουμε σε 2 ίδιων διαστάσεων κομμάτια χαρτί ένα πρόσωπο γελαστό και ένα λυπημένο. Φροντίζουμε τα δύο σχέδια να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο του χαρτιού μας.
2. Κολλάμε από την μία πλευρά τα δύο χαρτιά με κόλλα ή σελοτέιπ και τσαλακώνουμε ελαφρά το πάνω χαρτί φτιάχνοντας έναν κύλινδρο.
3. Βάζουμε στο εσωτερικό του κυλίνδρου ένα στυλό και κινούμαι πέρα δώθε τον κύλινδρο ισιώνοντας το πάνω χαρτί όπως φαίνεται στο βίντεο. Τι παρατηρούμε; Γιατί γίνεται αυτό;
Μπορούμε να επαναλάβουμε το πείραμα με διάφορα σχέδια και χρώματα.

και λίγη περισσότερη φυσική...
Animation (στα ελληνικά αποδίδεται με τους όρους ΕμψύχωσηΚινούμενη Εικόνα είτε περιφραστικά Απόδοση Κίνησης στην Εικόνα) είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες (δισδιάστατης ή τρισδιάστατης μακέτας) ή θέσεων ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου (μεταίσθημα ή μετείκασμα). Κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόνας αποτελείται από ένα πρόγραμμα βίντεο ή κινουμένου σχεδίου.

Δείγμα παραδοσιακού animation: το άλογο που τρέχει. Αποτέλεσμα κάποιων φωτογραφιών του Έντουαρντ Μάιμπριτζ από τον 19ο αιώνα που τους δόθηκε κίνηση με ροτοσκόπιο.


Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών



Τι αυγό να διαλέξω, μεσαίο ή μεγάλο; Να χτυπήσω με δύναμη ή να παίξω passive-aggressive; Αν πάρω αυγό στρουθοκαμήλου θα με καταλάβουν;
Πολλές ερωτήσεις κατακλύζουν το μυαλό σου πριν τσουγκρίσεις αυγά με την οικογένειά σου.
Η φυσική όμως έρχεται να δώσει την λύση!
Στα κεντρικά γραφεία της PATh, λίγο πριν την πιο αγωνιώδη στιγμή του χρόνου, εκτέλεσαν ατελείωτα πειράματα, ώστε να βρουν τον απόλυτο και καταλληλότερο τρόπο κρούσης αυγών, για να κερδίζεις πάντα, με ένα μικρό σφάλμα.
Αρχικά, διάλεξε μεσαίο αυγό. Τα μεγάλα αυγά δεν έχουν τόσο δυνατό κέλυφος, σε σύγκριση με τα μεσαία. Όσο πιο μικρό αυγό -κότας- βρεις, τόσο το καλύτερο. Επίσης, πρόσεξε το αυγό σου να μην έχει μυτερή κορυφή, αλλά καμπύλη, ώστε να κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια η δύναμη που δέχεται.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πώς θα χτυπήσεις. Σύμφωνα με τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, η δύναμη που θα δεχτεί το δικό σου αυγό θα είναι ίδια με αυτήν που θα ασκήσει. Προτίμησε λοιπόν να χτυπήσεις με μέτρια δύναμη.
Στην περίπτωση που χτυπούν το δικό σου αυγό, «τύλιξε» το απαλά με χέρι σου, ώστε η πίεση που θα ασκείς εσύ στο εσωτερικό, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω, όταν χτυπηθεί το αυγό. Πρόσεξε μην το παρακάνεις.
Όταν δέχεσαι την κρούση, προσπάθησε να μην στηρίζεις σε κάποιο τραπέζι το χέρι που κρατάει το αυγό, αλλά να το έχεις στον αέρα. Την στιγμή που πάει να γίνει το χτύπημα κατέβασε λίγο αργά το χέρι σου, σαν να ακολουθείς την κίνηση αυτού που χτυπάει.
Προφανώς οι μέθοδοι δεν είναι αλάνθαστες.

Αν και την φετινή πρωτομαγιά δεν θα καταφέρουμε να τρέξουμε να ''πιάσουμε'' τον Μάη, μπορούμε να έχουμε μια δημιουργική και ανοιξιάτικη μέρα στο σπίτι με τους δικούς μας ανθρώπους.
Να έχετε έναν όμορφο μήνα, γεμάτο χρώματα, αρώματα, ζωντάνια και ενέργεια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου